Porcijas: 2
Sastāvdaļas:
- 2 zaļie sīpoli
- 100ml dārzeņu buljons
- 100 ml sojas mērces
- 15ml Japāņu rīsu vīns, mirin
- 1 ēd.k. medus
- 2 laša filejas
- Pipari
Piederumi: griešanas dēlis, nazis, kastrolis, vārīšanas karote, šķīvis, cepeškrāsns, cepeškrāsns panna
Sasmalciniet zaļo sīpolu.
Kastrolī, kas atrodas uz vidējas-augstas uguns, apvienojiet dārzeņu buljonu, sojas mērci, Japāņu rīsu vīnu mirin un medu. Karsējiet šo maisījumu, līdz tilpums ir samazināts uz pusi, apmēram 10 - 15 minūtes.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C(350°F). Ievietojiet lasi cepeškrāsnī uz cepeškrāsns pannas. Uzklājiet terijaki mērci tā, lai visas malas būtu vienmērīgi pārklātas. Cepiet lasi uzkarsētā krāsnī 180°C(350°F), apmēram 10 - 12 min. Izņemiet to no cepeškrāsns un novietojiet uz šķīvja. Pasniegšanai garnējiet to ar zaļo sīpolu un pievienojiet pēc garšas piparus.
Pēc kopā pavadītā #enjoytogether mirkļa izbaudīšanas jums nav jāuztraucas par netīrajiem traukiem.
Izvēloties Somat, vienkārši tiksiet pie tīriem traukiem. Mūsu spēcīgais sastāvs tiek galā pat ar visgrūtāk noņemamajiem netīrumiem kā taukiem un piedegušām ēdienu atliekām.