Porcijas: 2
Sastāvdaļas:
- 250 g speltas spageti makaronu
- 2 avokado
- 1 ķiploka daiviņa
- 10 ķiršu tomāti
- 40 g rukolas
- ½ sīpola
- 4 ēd. k. olīveļļas
- 200 ml apelsīnu sulas
- 1 tējk. agaves sīrupa
- ½ laima (sula)
- 200 ml dārzeņu buljona vai ūdens, kurā vārīti makaroni
- 2 ēd. k. svaiga oregano dekorēšanai
- sāls
- pipari
Piederumi: liels katls ar vāku, virtuves kombains vai blenderis, virtuves dēlītis, nazis, liela panna ar augstām malām
Katlā ar vāku virs vidēji augstas liesmas uzvāriet ūdeni. Pievienojiet ūdenim sāli un speltas spageti makaronus. Samaziniet liesmu līdz vidējai un vāriet aptuveni 8–10 minūtes, līdz makaroni ir “al dente”.
Pa to laiku pagatavojiet mērci un sagatavojiet garnējumu. Nomizojiet avokado un izņemiet kauliņu. Sagrieziet avokado mazos gabaliņos. Sagrieziet tomātus četrās daļās un rupji sakapājiet rukolu. Nolieciet tomātus un rukolu malā līdz pasniegšanai. Nomizojiet ķiploka daiviņu un sasmalciniet sīpolu. Ielieciet avokado virtuves kombainā vai blenderī.
Pievienojiet ķiploku, sasmalcinātu sīpolu, olīveļļu, apelsīnu sulu, agaves sīrupu un laima sulu. Pēc tam pievienojiet sāli un piparus. Izmantojot augstu jaudas iestatījumu, blendējiet apmēram 30 sekundes, līdz izveidojas viendabīga un krēmīga masa. Pievienojiet dārzeņu buljonu vai ūdeni, kurā tika vārīti makaroni, un blendējiet vēl 10 sekundes.
Kad makaroni ir gatavi, nolejiet ūdeni un ievietojiet tos lielā pannā ar augstām malām. Pievienojiet avokado mērci un maisiet, līdz makaroni ir labi pārklāti. Sildiet makaronus uz mazas uguns aptuveni 2 minūtes. Beigās pārkaisiet ar sāli un pipariem un servējiet uz šķīvjiem.
Pirms pasniegšanas garnējiet ar sagrieztajiem tomātiem .
Pārkaisiet ar svaigu oregano un pievienojiet rukolu. Pasniedziet nekavējoties. Labu apetīti!
Pēc kopā pavadītā #enjoytogether mirkļa izbaudīšanas jums nav jāuztraucas par netīrajiem traukiem.
Izvēloties Somat, vienkārši tiksiet pie tīriem traukiem. Mūsu spēcīgais sastāvs tiek galā pat ar visgrūtāk noņemamajiem netīrumiem kā taukiem un piedegušām ēdienu atliekām.