Porcijas: 8
Sastāvdaļas:
- 3 baklažāni
- 1 sīpols (balts)
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēd.k. rozmarīna
- 6 ēd.k. baziliks
- 2 tēj.k. oregano (žāvēts)
- 2 tēj.k. timiāna (žāvēts)
- 1 ēd.k. tomātu pastas
- 750 g konservētu tomātu (kubiņos)
- 500 g mozzarella
- 100 g parmezāna (sarīvēts)
- olīveļļa
Piederumi: griešanas dēlis, nazis, liels kastrolis, cepšanas panna, cepšanas trauks, cepeškrāsns
Smalki sagrieziet sīpolu un sasmalciniet ķiploku. Rupji sasmalciniet baziliku un rozmarīnu. Sadaliet attiecīgās proporcijās oregano un timiānu. Baklažānu sagrieziet gareniski.
Lielā kastrolī uz vidējas uguns uzkarsējiet nedaudz olīveļļas, sīpolu un ķiploku. Karsējiet 5 - 7 minūtes, līdz maisījums kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet tomātu pastu un turpiniet sautēt vēl 1 - 2 minūtes.
Katliņā pievienojiet tomātus un uzkarsējiet uz lēnas uguns.
Tomātu mērcei pievienojiet sāli, piparus, oregano, timiānu un rozmarīnu. Ļaujiet vārīties apmēram 10 - 15 minūtes
Pannā uz vidējas uguns uzkarsējiet nedaudz olīveļļas. Sautējiet baklažānus apmēram 2 - 3 minūtes katrā pusē. Pēc tam atlieciet tos malā.
Sagrieziet mocarellas sieru apmēram tik plānās šķēlēs kā baklažānus.
Cepšanas traukā izveidojiet divus atsevišķus baklažānu, mocarellas siera un tomātu mērces slāņus.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C(350°F). Pārklājiet ēdienu ar baziliku un parmezānu. Pārlieciet ēdienu cepeškrāsnī un cepiet apmēram 20 - 25 minūtes, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Garnējiet ēdienu ar svaigām bazilika lapām un izbaudiet to siltu!
Pēc kopā pavadītā #enjoytogether mirkļa izbaudīšanas jums nav jāuztraucas par netīrajiem traukiem.
Izvēloties Somat, vienkārši tiksiet pie tīriem traukiem. Mūsu spēcīgais sastāvs tiek galā pat ar visgrūtāk noņemamajiem netīrumiem kā taukiem un piedegušām ēdienu atliekām.