Porcijas: 2
Sastāvdaļas:
- 2 vistu kājas
- 190 g speltas kviešu
- 1⁄2 galviņas radičio salātu
- 6 ķiploka daiviņas
- 60 ml ābolu etiķa
- 355 ml ūdens
- sāls
- pipari
- olīveļļa cepšanai
Piederumi: virtuves dēlītis, nazis, stangas, katls, karote
Vistu no abām pusēm apkaisiet ar sāli un pipariem.
Izņemiet radičio salātgalvas serdi un sagrieziet to plānās strēmelēs. Nomizojiet ķiploka daiviņas un saspiediet tās.
Novietojiet katlu uz vidēji augstas liesmas un ielejiet tajā nedaudz olīveļļas. Ielieciet katlā vistu stilbiņus un vistu šķiņķīšus ar ādu uz leju un cepiet aptuveni 12 minūtes, līdz āda ir kraukšķīga un brūna. Tad pagrieziet tos uz otru pusi un cepiet vēl aptuveni 8 minūtes. Izņemiet no katla.
Ielejiet katlā vēl nedaudz olīveļļas, ja nepieciešams, un ielieciet ķiploka daiviņas. Sautējiet aptuveni 1 minūti un tad pievienojiet speltas kviešus. Pievienojiet sāli un piparus un gatavojiet aptuveni 5 minūtes vai līdz brīdim, kad parādās patīkama smarža un speltas kvieši ir nedaudz apbrūnināti. Pārlejiet ar ābolu etiķi un pēc tam pievienojiet ūdeni. Gaidiet, līdz uzvārās.
Kad katlā vārās, ielieciet atpakaļ vistu un gatavojiet aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad vista ir kārtīgi izcepusies, speltas kvieši ir gatavi un vairs praktiski nav šķidruma. Visu uzlieciet uz šķīvja un pasniedziet kopā ar radičio salātiem. Labu apetīti!
Pēc kopā pavadītā #enjoytogether mirkļa izbaudīšanas jums nav jāuztraucas par netīrajiem traukiem.
Izvēloties Somat, vienkārši tiksiet pie tīriem traukiem. Mūsu spēcīgais sastāvs tiek galā pat ar visgrūtāk noņemamajiem netīrumiem kā taukiem un piedegušām ēdienu atliekām.